vineri, 8 iulie 2022

Ultima activitate de învățare - 20-24 iunie 2022, la Liceul nr. 3 din Veria, Grecia

 La ultima activitate de învățare desfășurată în perioada 20-24 iunie 2022, au participat din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară doamnele profesoare Violeta Iacentiuc și Daniela Niță, și elevii Claudia Ciornei (XI E), Elisa Cardinali (XI D), Răzvan Bejinariu (XI E),  Vlăduț Abiculese (XI E), Marian Bujor (XI D),  Rareș Demediuc (XI D). 


Activitățile din prima zi au început cu un cuvânt de bun venit din partea conducerii liceului, iar apoi s-a realizat o prezentare a regiunii școlii gazdă, precum și a programului săptămânii. Pentru această întâlnire, fiecare școală a realizat un scurt film - reclamă la faptul că matematica este peste tot în jurul nostru. Fiecare dintre cele 4 filme au fost apreciate cu multe aplauze de către participanți.


Apoi s-a realizat un set de jocuri nonformale pentru ca elevii din cele 4 țări să se cunoască și să lucreze în echipă. 

A doua zi a avut loc un workshop în cabinetul de informatică, în care elevii au învățat și au realizat multe aplicații despre simetrie, geometrie și funcții matematice utilizând Scratchpad și Geogebra. Sarcinile de lucru au fost interesante și fîecare dintre  elevi a reușit să le finalizeze cu succes. 

După finalizarea workshopului a avut loc competiția de matematică, sub forma unui test Kahoot, cu întrebări din activitățile workshopului desfășurat. Echipa din Polonia și-a adjudecat primul loc la acest concurs.


În a treia zi am realizat vizita la Muzeul arheologic din Vergina, unde se află patru morminte antice, dintre care cel mai important este mormântul regelui Philip al II-lea, tatăl lui Alexandru Macedon, Alexandru cel Mare. Un muzeu impresionant, modern și unde am aflat lucruri importante despre istoria regiunii.

A urmat un workshop interesant, elevii având ca sarcini de lucru să realizeze un nod antic, să traseze un model grecesc pe hârtie milimetrică și să croiască din hârtie o căciulă macedoniană.A patra zi a început cu vizita la primăria localității Veria, unde primarul și consilierii săi ne-au urat bun venit și succes în proiectul nostru.Apoi am refăcut legătua dintre Matematică și Arheologie, de data aceasta vizitându-se museul din localitatea Veria, unde a avut loc un alt  workshop pentru a aplica matematica în arheologie.

Elevii au trebuit să calculeze masa unuia dintre exponatele muzeului și să ofere soluții pentru mutarea acestuia pentru restaurare. Apoi, fiecare echipă a prezentat atât date despre exponat, cât și rezultatele calculelor și soluțiile găsite pentru mutare.


În ultima zi a fost organizată vizita orașului Thessaloniki, un oraș mare și plin de istorie. S-a realizat un tur al orașului cu ghid  și s-au vizitat biserica Sf. Dumitru și Turnul Alb.
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu