duminică, 24 noiembrie 2019

Prima activitate de învățare - la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava - 18-22 Noiembrie 2019

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară a fost gazda primei activități din cadrul proiectului MATHS IS ALL AROUND!, în perioada 18-22 noiembrie 2019. La această activitate au participat 25 de reprezentanți ai celor 3 școli din Polonia, Grecia, Bulgaria și 20 de elevi și profesori ai școlii gazdă.
18 noiembrie - Programul primei zile a început cu un cuvânt de bun venit din partea direcțiunii și cu prezentarea echipelor și a școlilor partenere.
Echipa din Polonia/Liceum Ogolnoksztalcace im. Noblistow Polskich,  Rydułtowy, PolandLiceum Ogolnoksztalcace im. Noblistow Polskich,  Rydułtowy:
Echipa din Bulgaria/Chastna profilirana gimnazia s chuzhdoezikovo obuchenie  Chelopech:
Echipa din Grecia/3rd Lyceum of Veria:
Echipa gazdă:
După prezentarea echipelor și a școlilor, echipa gazdă a pregătit o prezentare despre România, urmată de un quizz Kahoot cu întrebări despre țara noastră. Câștigătorii au fost premiați și aplaudați de toată audiența.


Apoi s-au organizat activități/jocuri nonformale de icebreaking și team building, care au adus buna dispoziție și au condus la cunoașterea participanților.






A urmat primul workshop susținut de dna prof. Andreea Țui, aplicatii ale matematicii în geografie, cu determinarea distanțelor dintre orașele școlilor partenere, a coordonatelor geografice și a diferențelor de fus orar dintre diferite orașe ale lumii.



 19 noiembrie - Programul celei de a doua zile a început cu competiția de matematică, cu trei părți: prima - un quizz Kahoot, a doua parte - un test scris - iar ultima - un set de probleme distractive. Elevii au lucrat în echipe de câte 2, punctajul fiecarei echipe contribuind la punctajul final pe țări. Elevii oaspeți s-au descurcat foarte bine, pe primul loc situându-se echipa din Bulgaria, urmată de Grecia și Polonia.






A urmat workshopul susținut de dna profesoara Valerica Ignătescu, despre aplicații ale matematicii în chimie, un workshop care a combinat experimentele cu partea de calcul matematic.









.  .După amiază s-a vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei.



20 noiembrie - Programul celei de a treia zile a început cu o reuniune a coordonatorilor, în care s-au discutat sarcinile viitoare din cadrul proiectului și apoi a continuat cu workshopul - Aplicații TIC ale matematicii, legate de utilizarea Excel pentru ridicarea graficelor de funcții și pentru rezolvarea grafică a unui sistem de 2 ecuații cu 2 necunoscute.




Următorul workshop a fost dedicat aplicațiilor matematicii în cadrul fizicii, propunându-se determinarea accelerației gravitaționale cu ajutorul pendulului simplu. Workshopul a fost susținut de dl profesor Constantin Dumitru. 







După amiaza s-a efectuat o vizită la Universitate și la Planetariu. Elevii au asistat la prezentări ale cercetărilor de la Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava, au vizitat laboratoarele și au avut parte și de o demostrație însoțită de muzică a bobinei Tesla.







21 noiembrie - Programul celei de a patra zile a fost dedicat matematicii în cultură și arhitectură, vizitându-se atelierul de ceramică neagră de la Marginea, mânăstirea Sucevița, mănăstirea Moldovița și mănăstirea Voroneț.








22 noiembrie - Programul ultimei zile a început cu două workshopuri de matematică distractivă susținute de doamnele profesoare Narcisa Macovei și Daniela Niță. Elevii au participat la jocuri cu numere și au învățat să joace sudoku.









După matematica distractivă, s-a prezentat twinspace-ul proiectului pe etwinning.net, elevii având ocazia să lase testimoniale legate de activitățile la care au participat timp de 1 săptămână. Un chestional de evaluare online a fost completat de toți participanții.
Certificatele de participare au fost acordate într-un cadru festiv.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu